piątek, 1 lutego 2013

Pachnące Dukanowe BUŁECZKI

Pieczywo to nieodłączna cześć naszego codziennego życia bez Dukana ale czemu na Dukanie mamy sobie go odmawiać ?
 Bo zawiera mąkę bla bla bla
 
Bułeczki Dukana nie zawierają mąki a otręby i ze spokojnym sumieniem możemy je jeść , nawet codziennie !
 
 
 

Potrzebujemy:
 
 
200 g twarogu
6 łyżek otrębów owsianych
1/3 łyżeczki sody
3 łyżki mleka w proszku
2 jajka
szczypta soli
2 tabletki rozkruszonego słodziku
do smaku można dodać czosnek , bazylię , oregano
świeżą pietruszkę lub koperek
 


Twaróg zawinąć w ręcznik, odcisnąć. Składniki oprócz jajek zmiksować. Nastawić piekarnik na 175 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Do masy dodać żółtka , białka z odrobiną soli ubić na sztywną pianę , zmieszać z masą ( delikatnie i powoli ) Uformować bułeczki , wielkość według uznania. Piec 30 / 35 minut , odstawić do ostygnięcia najlepiej na całą noc nie przykrywając.
 
 
 
 
 
Przepis zaczerpnięty ze strony : zkotemwkuchni.blogspot.com
 
 
 
 
 
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz