Pieczywo to nieodłączna cześć naszego codziennego życia bez Dukana ale czemu na Dukanie mamy sobie go odmawiać ?
Bo zawiera mąkę bla bla bla
Bułeczki Dukana nie zawierają mąki a otręby i ze spokojnym sumieniem możemy je jeść , nawet codziennie !
Potrzebujemy:
200 g twarogu
6 łyżek otrębów owsianych
1/3 łyżeczki sody
3 łyżki mleka
w proszku
2 jajka
szczypta soli
2 tabletki rozkruszonego słodziku
do
smaku można dodać czosnek , bazylię , oregano
świeżą pietruszkę lub koperek
Twaróg zawinąć w ręcznik, odcisnąć. Składniki oprócz jajek zmiksować. Nastawić piekarnik na 175 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Do masy dodać żółtka , białka z odrobiną soli ubić na sztywną pianę , zmieszać z masą ( delikatnie i powoli ) Uformować bułeczki , wielkość według uznania. Piec 30 / 35 minut , odstawić do ostygnięcia najlepiej na całą noc nie przykrywając.
Przepis zaczerpnięty ze strony : zkotemwkuchni.blogspot.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz