czwartek, 31 stycznia 2013

MENU na 3 dni Faza uderzeniowa

1 DZIEŃ 28-01-2013 poniedziałek


Biała herbata 300 ml

Kawa z mlekiem 300 ml

2 parówki z łososia + sos czosnkowy + ketchup Linessa w śladowych ilościach

BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEE . Paskudne parówki . Sosik mniam.

SOS CZOSNKOWY : 250 g sera białego w kostce , duży jogurt naturalny , łyżeczka pieprzu , 5 ząbków czosnku , szczypta soli , wymieszać , gotowe.

Próba picia octu jabłkowego – NIEUDANA.

Herbata z żurawiną i jabłkiem 300 ml

jajko na twardo z pysznym sosem czosnkowym , pół plasterka żółtego sera PIÓRKO , polędwica z indyka ok. 6 małych plasterków

Ser Piórko może byłby dobry ale jako roztopiony , sam w sobie jest bardzo średni i trochę twardy.

II śniadanie uważam za udane :)

Herbata z owocami cytrusowymi i imbirem 300 ml

Kilka łyżek sera Emilki z cynamonem i słodzikiem

Na obiad nóżka z kurczaka w orientalnym sosie

Napój SAN TERAA 300 ml

Kolacja owsianka

OWSIANKA : pół szklanki mleka , 2 tabletki słodziku , 2 łyżki otrąb , zagotować , gotowe.

Herbata miętowa 300 ml

2 DZIEŃ 29-01-2013 wtorek

Kawa z mlekiem 300 ml

1,5 bułeczki dukanowskiej z polędwicą łososiową i sosem czosnkowym , 1/4 jajka

Bułeczki pysioty.

BUŁKI : 200 g twarogu , 6 łyżek otrębów owsianych , 1/3 łyżeczki sody , 3 łyżki mleka w proszku, 2 jajka , szczypta soli , 2 tabletki rozkruszonego słodziku , do smaku można dodać czosnek , bazylię i oregano

Twaróg zawinąć w ręcznik, odcisnąć. Składniki oprócz jajek zmiksować. Nastawić piekarnik na 175 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Do masy dodać żółtka , białka z odrobiną soli ubić na sztywną pianę , zmieszać z masą ( delikatnie i powoli ) Uformować 6 bułeczek. Piec 30 / 35 minut , odstawić do ostygnięcia najlepiej na całą noc nie przykrywając.

Tiger light 125 ml

Łosoś wędzony 80 g , 3/4 jajka na twardo

Łosoś z jakiem super połączenie.

Woda mineralna 700 ml

Biała herbata 300 ml

Szaszłyki z mięsa mielonego z sosem czosnkowym

SZASZŁYKI Z MIĘSA MIELONEGO : 0,5 kg mięsa mielonego , kilka listków natki pietruszki , przyprawa gyros , czosnek , kilka kropel sosu sojowego , jajko , pieprz Cayenne , chili jalapeno . Wszystko mieszamy . Na patyczki do szaszłyków nadziewamy mięso uformowane w walec. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni , pieczemy na grillu ok. 30 min.

Szaszłyki wyszły pyszne a z sosem – niebo w gębie !

Tiger light 250 ml

Herbata z żurawiną i granatem 300ml

Pepsi max 300 ml

150 g wątróbki drobiowej duszonej w słodkiej papryce z odrobiną cebulki i jogurtu

3 podudzia z kurczaka duszone w sosie na bazie jogurtu , odrobiny przecieru pomidorowego i musztardy Dijon oraz masą przeróżnych przypraw + ogórek kiszony

Woda 300 ml

3 DZIEŃ 30-01-2013 środa

Kawa z mlekiem 300 ml

Jajecznica z odrobiną cebuli i szynką z indyka

Polędwica z indyka 100g

Woda mineralna 700 ml

Filet z czarniaka + ogórek kiszony

Usmażony na patelni z odrobiną oliwy z oliwek , obtoczony w skrobi
Ten gatunek ryby uważam za RYBNEGO FAWORYTA , jest delikatna w smaku , przy smażeniu nie zasmrodziła całego domu ;)

Napój SAN TERRA winogronowy 200 ml

Pepsi max 300 ml

Naleśniki na bazie serka Emilki

Serek wiejski ze szczypiorkiem + jajko na twardo

Woda mineralna 1 litr

Owsianka

PODSUMOWANIE

Faza Uderzeniowa : 3 dni
Waga : - 2 kg

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz