piątek, 8 lutego 2013

HAMBURGER NA DUKANIE

Do zrobienia bułki wykorzystałam przepis podstawowy na bułeczki Dukanowskie.
Z połowy porcji na bułeczki zrobiłam jedą MEGA bułkę.
 
Po upieczeniu , zostawiamy bułeczkę do ostygnięcia.
Nie wyłączaj piekarnika ( jeszcze będzie nam potrzebny )
 
Mięso na hamburgera :
 
250 g mięsa mielonego
1 łyżka musztardy Dijon
1 jajko
pieprz                                                                                         
sól
pieprz cayene
czosnek granulowany
świeża natka pietruszki
 
Formujemy hamburgera smażymy na małej ilości oliwy z oliwek
 

 
 
Kiedy mięsko się smaży , przekrawamy bułeczkę na pół , wykładamy serem żółtym Piórko i wkładamy do piekarnika na kilka minut aby serek się roztopił a bułeczka była chrupiąca.
 
 
 
 
Bułeczki napełniamy według uznania.
Moja bułeczka wypełniła się sałatą lodową , ketchupem , ogórkiem kiszonym , podsmażaną i świeżą cebulką .
 
 
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz