Ma 3 % tłuszczu i zwie się ... PIÓRKO
Produkuje go firma CEKO
Jak na razie udało mi się go dostac w sieci sklepów ALMA i real .
Ma podstawową CUDOWNA zaletę :
MOŻEMY GO JEŚC NA DUKANIE
Cena to ok. 22,90 / kg
Wczoraj wpałaszowałam go wraz z " Dukanowskim Hamburgerem "
nie roztapia się jak prawdziwy ser ale ciąąąąąągnie się juz jak prawdziwy ;)
Jest troszkę twardszy od zwykłego sera żółtego , walory smakowe bardzo zblizone do orginału.
kilka słów ze strony producenta :
Ser PIÓRKO jest serem podpuszczkowym dojrzewającym w którym bardzo mocno obniżono poziom tłuszczu (z 28% w serach pełnotłustych do 3%). Dzięki temu ser ten posiada wartość kaloryczną o 50% niższą niż tradycyjny ser żółty pełnotłusty , przy jednoczesnym zachowaniu doskonałych walorów smakowych, uzyskanych w długim procesie dojrzewania.
Ser Piórko jest serem podpuszczkowym dojrzewającym a właśnie te sery są wśród produktów mlecznych najbogatsze w wapń, zawierają one bowiem 6 - 10 razy więcej wapnia niż na przykład sery twarogowe -wynika to z procesów technologicznych.
Zawsze dostępny tutaj: https://cabas.pl/index.php/sery-nabial-i-prod-mleczne/sery/inne-sery/ceko-ser-piorko-niskotluszczowy-g.html?partner_id=181
OdpowiedzUsuń